Το YouTube «κατεβάζει» τα βίντεο του «Tide Pod Challenge»

20 Ιανουαρίου 201807:28

Το YouTube και το Facebook «κατεβάζουν» τα βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να τρώνε ταμπλέτες πλυντηρίου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του «Tide Pod Challenge», ενός… παράξενου αλλά και επικίνδυνου φαινομένου έλαβε διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

Η νέα τρέλα διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των εφήβων, προκαλώντας εκτεταμένες προειδοποιήσεις για την υγεία και την ασφάλεια.

«Οι Οδηγίες της κοινότητας του YouTube απαγορεύουν την αναπαραγωγή περιεχομένου που ενθαρρύνει επικίνδυνες δραστηριότητες που ενέχουν κίνδυνο σωματικής βλάβης», δήλωσε εκπρόσωπος της Google. «Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε από την σελίδα τα βίντεο με επισήμανση ότι παραβιάζουν τις πολιτικές μας».

Το Facebook επίσης έσβησε όλα τα Post του «Tide Pod Challenge» και όπως είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNNMoney: «δεν επιτρέπουμε με κανέναν τρόπο την προώθηση του αυτοτραυματισμού και όταν ενημερωθούμε για την ύπαρξη ανάλογου υλικού, το αφαιρούμε».

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, το hashtag #TidePodChallenge εξαπλώθηκε τόσο που ανάγκασε την Αμερικανική Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων να σημάνει συναγερμό.

Κατά τις πρώτες 15 ημέρες του τρέχοντος έτους, ο οργανισμός δέχθηκε τόσες κλήσεις για «εκούσια κατανάλωση» ταμπλέτων πλυντηρίου από εφήβους όσες δέχθηκε ολόκληρο το 2016.

Η Procter & Gamble, εταιρεία παραγωγής ταμπλετών πλυντηρίου εξέδωσε μια ανακοίνωση, όπου ανέφερε ότι «τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς από την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας».

«Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι από τις συζητήσεις που σχετίζονται με τη σκόπιμη και ακατάλληλη χρήση υγρών ταμπλέτων πλυντηρίο και συνεργαζόμαστε με τα κορυφαία μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου που δεν συνάδει με τις πολιτικές τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

insider.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]