Το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Παιδιού Βιβλίου

5 Δεκεμβρίου 201608:00

Το πρώτο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη διεκδικεί ένα από τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου. Συγκεκριμένα, το «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» (εκδ. Μεταίχμιο) βρίσκεται στις βραχείες λίστες που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά.

Υποψήφια είναι τα βιβλία εκείνα που εκδόθηκαν το 2014, όταν δηλαδή οι πράκτορες του πλανήτη καλούνταν να αναλάβουν την πρώτη άκρως απόρρητη μυστική αποστολή τους με σκοπό να σώσουν το περιβάλλον και-συνεπώς τη Γη ολόκληρη, από την καταστροφή.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η τέταρτη υποψηφιότητα για βραβείο, κι αν αναλογιστούμε πως είναι το πρώτο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη, αυτό το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.

Από την ιδέα στην πράξη
Ήταν τότε που η ιδέα της Ελένης Ανδρεάδη μπήκε στο χαρτί και, σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, έγινε βιβλίο. Ένα βιβλίο με οικολογικά εκπαιδευτικά μηνύματα, πρωτότυπα, αστεία κείμενα και απώτερο σκοπό να αποκτήσουν οι μικροί αναγνώστες- πράκτορες περιβαλλοντική συνείδηση. Χωρίς διδακτισμούς αλλά μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες/αποστολές.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα θεμέλια για την απίστευτη δράση των πρακτόρων είχαν μπει λίγα χρόνια πριν, όταν το 2009 η Ελένη Ανδρεάδη ίδρυσε τη Μη-Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Μέσω αυτής κάθε χρόνο εκπαιδεύονται ως νέοι πράκτορες χιλιάδες παιδιά, αλλά και γονείς και εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 οι «Πράκτορες του Πλανήτη» βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μια θαυμαστή πορεία
Η αποστολή των πρακτόρων, όμως, δεν σταματά εδώ! Οι εχθροί του πλανήτη- ο Πουφ, η Πιφ, η οικογένεια Τεμπελχανά, η αχόρταγη Σουπάρα κ.ά, είναι πολλοί και αδίστακτοι. Η δουλειά διαρκώς αυξάνεται και χρειάζονται οπωσδήποτε νέοι πράκτορες. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε η νέα best seller σειρά «Πράκτορες του Πλανήτη» (εκδ. Μεταίχμιο) με πρώτο βιβλίο την «Εκδίκηση του Πουφ» που εκδόθηκε πριν λίγους μήνες και το επόμενο να βρίσκεται υπό έκδοση.

Και με την ίδια λογική κι αποστολή, οι Πράκτορες του Πλανήτη έβαλαν πλώρη για τη μεγάλη οθόνη, κάνοντας το πρώτο βήμα στο τελευταίο Cartoon Forum της Τουλούζης.

Εγώ, πώς θα γίνω Πράκτορας;
Διαβάστε τα βιβλία Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη και Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ (εκδ. Μεταίχμιο) για να δείτε τι σας περιμένει αλλά και για να βρείτε και άλλες άκρως απόρρητες μυστικές αποστολές.

Μπείτε στο planetagents.org γνωρίστε την επίλεκτη ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αποκτήστε την πρακτορική σας ταυτότητα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr