Πρόσληψη 2.000 ατόμων στις Ένοπλες Δυνάμεις – Υπογράφτηκε η ΚΥΑ

13 Φεβρουαρίου 202011:55

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Εθνικής Αμύνης, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και επανακατατασσομένων εφέδρων για βραχεία περίοδο υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) οι οποίοι είτε στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας είτε αμέσως μετά την αφυπηρέτησή τους, θα εντάσσονται εκ νέου στις ΕΔ ως ΟΒΑ για περίοδο ως 3 ετών επ’ αμοιβή. 

Συμφώνως με την ΚΥΑ ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων (ΟΒΑ) κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών ετών, ορίζεται ως ακολούθως:

– 1.200 για τον Στρατό Ξηράς.

– 400 για το Πολεμικό Ναυτικό.

– 400 για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος είχε προαναγγείλει ότι εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις. 

Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στη σημαντική εισροή νέου έμψυχου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την ηλικιακή ανανέωση του κατώτερου έμψυχου δυναμικού και για τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, μετά από πολύ καιρό που οι προσλήψεις με κάθε τρόπο είχαν είτε περιοριστεί είτε παγώσει, ελέω των σχετικών Μνημονιακών μέτρων περί απαγορεύσεως των προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει προσληφθεί στις ΕΔ ούτε ένας Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) από το 2020(!) ενώ την ίδια ώρα έχουν αποστρατευθεί, παραιτηθεί ή δεν έχουν ανανεωθεί οι υπηρεσίες για περισσότερους από 40.000 ΕΠΟΠ και στους τρεις Κλάδους, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 1.200 ΟΒΑ του ΣΞ, όλοι τους είναι για το Πεζικό, Τεθωρακισμένα, το Πυροβολικό και – κυρίως – για τις Ειδικές Δυνάμεις και ουδείς για τα υπόλοιπα Όπλα ή Σώματα.

lawandorder

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]