Κιλκίς: Δεν σημειώθηκαν ζημίες από τους σεισμούς- Ψυχραιμία συνιστά η Π.Ε.

3 Ιανουαρίου 201814:02

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 2-1-2018 στις 06.24΄σημειώθηκε επιφανειακός σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των λιμνών Δοϊράνης και Κερκίνης, κοντά στο χωριό Δροσάτο-Κιλκίς. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση της τάξης των 3,4 Ρίχτερ, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμοί που έχουν μέγεθος κοντά ή λίγο πιο πάνω από τα 3 Ρίχτερ.

Στην ίδια περιοχή είχε προηγηθεί προσεισμική δραστηριότητα που άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00.13΄ ώρα της 2-1-2018) με έναν σεισμό μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησαν μέσα σε λίγα λεπτά άλλοι δύο σεισμοί μεγέθους 3,7 και 3,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα κινητοποίησε άμεσα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.
Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς είναι και θα παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας μέχρι να επανέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς συνιστάται στους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να αποφεύγουν την είσοδο και παραμονή τους σε ετοιμόρροπα ή παλαιά κτίσματα και να μην επηρεάζονται από ανυπόστατες φήμες ή διαδόσεις που κυκλοφορούν.

Για τη λήψη προληπτικών μέτρων και οδηγιών σε περίπτωση σεισμού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://civilprotection.gr (Οδηγίες Προστασίας-Σεισμός).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]