Και από εδώ… η φίλη μας η φανέλα!

5 Φεβρουαρίου 201823:26

Καιρός να γνωρίσετε τη φίλη μας τη φανέλα. Η φανέλα είναι ζεστή, χουχουλιάρα και ο χειρότερος εχθρός του χειμώνα!Μιας και λοιπόν ήρθαν τα κρύα για τα καλά, αξίζει να πούμε 2-3 λόγια παραπάνω γι’ αυτήν.

Η φανέλα είναι ένα ζεστό, χουχουλιάρικο ύφασμα που υφαίνεται σχεδόν πάντα από βαμβάκι, ωστόσο μερικές φορές μπορείτε να βρείτε φανελένια προϊόντα από Microfiber. Μια και η φανέλα είναι αρκετά ζεστή από μόνη της και θέλουμε να αναπνέει για να μην μας προκαλεί εφίδρωση, θα σας συστήναμε πάντα να προτιμάτε τη βαμβακερή φανέλα από κάποια άλλη συνθετική.

Είπαμε για τη φανέλα ως ύφασμα, ας δούμε και τις χρήσεις της. Ποια είδη μπορούμε να προμηθευτούμε ως φανελένια και τι μας προσφέρουν;

Φανελένια σεντόνια:

Η πιο διαδεδομένη χρήση της είναι στην ύφανση σεντονιών. Τα φανελένια σεντόνια είναι τα πιο ζεστά, τα πιο απαλά και τα πιο κατάλληλα για ύπνο τους χειμωνιάτικους μήνες.

Το πιο μεγάλο τους ατού είναι πως τα φανελένια σεντόνια δεν κρατάνε το κρύο όπως τα υπόλοιπα σεντόνια κι έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε θερμάστρα ή ηλεκτρική κουβέρτα πρώτα για να ξαπλώσετε στα ζεστά αλλά ούτε και να περιμένετε αυτά τα βασανιστικά 3 λεπτά έως ότου τα σεντόνια να πάρουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Έτσι, τα φανελένια σεντόνια είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά για άτομα που πάσχουν από ρευματικές παθήσεις και πόνους στη μέση και την πλάτη.

Φανελένιες παπλωματοθήκες:

Μια νεότερη και ολοένα και περισσότερο δημοφιλής χρήση της φανέλας είναι για την ύφανση παπλωματοθηκών.

Οι φανελένιες παπλωματοθήκες, πέρα από την απαλή υφή και τη ζεστασιά τους έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα. Αυξάνουν αρκετά τη θερμική απόδοση των παπλωμάτων που ντύνουν. Ένα πάπλωμα με μια φανελένια παπλωματοθήκη θα είναι πιο ζεστό από ένα με μια απλή βαμβακερή παπλωματοθήκη.

Για εσάς λοιπόν που λατρεύετε το χουχούλιασμα, συνδυάστε μια φανελένια παπλωματοθήκη με ένα σετ φανελένια σεντόνια και χουχουλιάστε ελεύθερα!

Φανελένια παπλώματα:

Τα φανελένια παπλώματα είναι το τελευταίο trend όσον αφορά τη χρήση της φανέλας στα λευκά είδη.

Όπως και με τις φανελένιες παπλωματοθήκες, έτσι και στα φανελένια παπλώματα η θερμική απόδοση είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στα συμβατικά και η υφή τους είναι πολύ πιο απαλή και ευχάριστη. Χρήσιμο tip για εσάς που κρυώνετε πολύ: Συνδυάστε ένα φανελένιο πάπλωμα με φανελένια παπλωματοθήκη και φανελένια σεντόνια και μην σκεφτείτε ποτέ ξανά το κρύο του χειμώνα!

Συμβουλή συντήρησης: Τα φανελένια λευκά είδη πλένονται κανονικά στο πλυντήριο, ωστόσο μπορεί να «πιουν» έως και 8-10 πόντους. Υπολογίστε πάντα 10 πόντους παραπάνω απ’ ότι χρειάζεστε για το ενδεχόμενο αυτό έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι πως τα προϊόντα θα σας κάνουν και μετά το πρώτο πλύσιμο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]