Πρώην στέλεχος του Αρείου Πάγου – Φωτογραφική η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

8 Οκτωβρίου 201714:46

Στα χέρια όλων των επιτελείων, κυβερνωτικών και κομματικών, υπάρχει ενημερωτικό σημείωμα από πρώην στέλεχος της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που τους ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης και τους επισημαίνει ότι η τροπολογία Κοντονή είναι αμφίβολης συνταγματικότητας γιατί κατ ουσίαν είναι αναμφισβήτητα φωτογραφική, καθώς αφορά μόνο την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», τον «Σύλλογο Νεολαίας Μειονότητας Ν.ΈΒρου» και τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Γυναικών Ν.Ροδόπης».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, ο ίδιος υπογραμμίζει τους άμεσους κινδύνους που θα προκαλέσει ενδεχόμενη ψήφιση της τροπολογίας κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ουσιώδη βλάβη των δικαιωμάτων της χώρας με βάση την Συνθήκη της Λωζάννης. Προτείνει, να αναζητηθεί τρόπος θέσπισης διατάξεων ουσιαστικού δικαίου, που θα αφορούν την σύσταση σωματείων από θρησκευτικές μειονότητες, εναρμονισμένων με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να δοθεί στους αιτούντες η δυνατότητα να υποβάλλουν άλλες αιτήσεις επί άλλης νομικής βάσης, μη καλυπτόμενης από το υπάρχον δεδικασμένο. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]