ΠΕΔKM:Ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης

11 Οκτωβρίου 201717:04

Την ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης, με την υποστήριξη και ενίσχυση της ανασκαφής στον τύμβο «Καστά», ζητά, με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το αρχαιολογικό και ευρύτερα το επιστημονικό ενδιαφέρον για τη συνέχιση της ανασκαφής και των αποκαλύψεων που αυτή επιφυλάσσει είναι αυτονόητο. Επίσης, εκφράζει σκεπτικισμό για τη συζήτηση σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και σημειώνει ότι «ούτε υποπολλαπλάσιο αυτού του χρόνου δεν έχει αφιερωθεί για να στραφεί η προσοχή και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων του κεντρικού κράτους προς το τύμβο «Καστά»».

«Η ένταξη της ανασκαφής της Αμφίπολης, κυρία υπουργέ, στην πρώτη γραμμή των άμεσων προτεραιοτήτων του υπουργείου σας θα έχει (αντίστοιχα άμεσες) ευεργετικές συνέπειες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, γι’ αυτό και παρακαλούμε θερμά, αυτήν τη φορά να εισακουστεί το αίτημά μας» προσθέτει ο κ. Κυρίζογλου στην επιστολή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]