Μεσογειακή

22 Αυγούστου 2014

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό

Υλικά ½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα 1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ 1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο […]
21 Αυγούστου 2014

Φρέσκα µυρωδάτα φασολάκια µε πατατούλες

Υλικά 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισµένα και πλυμένα ή κατεψυγμένα 300γρ. πατατούλες µικρές, καθαρισµένες 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, […]
18 Αυγούστου 2014

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

Υλικά 8 ντομάτες μέτριες, σφιχτές 4 πιπεριές μεγάλες, για γέμισμα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο +1 φλιτζανάκι του καφέ επιπλέον για το ταψί […]
11 Αυγούστου 2014

Μελιτζανοκεφτέδες µε ντιπ γιαουρτιού

Υλικά Για τους κεφτέδες 4 µελιτζάνες φλάσκες 600γρ. κιµά µοσχαρίσιο 2 κρεµµύδια µεγάλα 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 […]
8 Αυγούστου 2014

Κρητικό παξιμάδι με κάππαρη και πέστο ντομάτας

Υλικά 6-8 παξιμάδια κριθαρένια μεγάλα, ή τα διπλά αν χρησιμοποιήσετε τα μικρά (μπουκιές) ½ φλιτζάνι κάππαρη, ξεπλυμένη 1 φλιτζάνι ελιές καλαμών, […]
28 Ιουλίου 2014

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Υλικά
21 Ιουλίου 2014

Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι

Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ψάρια είναι νόστιμα και υγιεινά, αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο […]